Dienstverlening

De BBD biedt begeleiding aan ouderen die zich zonder deze hulp niet of nauwelijks buiten de deur kunnen begeven. De diensten zijn door de lage prijs ook toegankelijk voor minder draagkrachtigen. Op alle activiteiten binnen de Haagse regio is de Ooievaarspaskorting van toepassing.

Boodschappenhulp

Dagelijks gaan we naar winkels waar ouderen hun wekelijkse boodschappen kunnen doen. Deelnemers worden thuis opgehaald, waarna we in kleine groepjes boodschappen doen.
Onze begeleiders bieden een arm en helpen bijvoorbeeld met het zoeken van de gewenste artikelen en het dragen van de boodschappentassen.
Na afloop wordt gezamenlijk een kopje koffie gedronken, waarna de deelnemers weer thuis worden gebracht.

Klik hier voor het boodschappen programma.

Voor mensen die boodschappenhulp nodig hebben maar niet zelf mee kunnen, worden boodschappen aan huis bezorgd.

Het Zamen

Op hetzelfde adres waar ons kantoor gevestigd is worden in complex Het Zamen gezellige activiteiten georganiseerd zoals bingo, films, warme lunch, zangmiddagen, creatieve activiteiten en spelletjesmiddagen.
Met uitzondering van ouderen die begeleiding behoeven, verzoeken wij deelnemers aan deze activiteiten een beroep te doen op de taxibus.

Klik hier voor het programma in Het Zamen.

Gezamenlijke uitstapjes

Naast het doen van boodschappen bieden wij ook dagelijks uitstapjes aan met begeleiding en vervoer.
We maken tochten langs de mooiste plekjes van Nederland of brengen een bezoek aan bijvoorbeeld een dierentuin of tuincentrum. We gaan naar Kijkduin voor koffie met gebak, maken boottochten, rijden naar musea en gezellige markten. Regelmatig gaan we ergens eten of we bezoeken evenementen... teveel om op te noemen.
Deelnemers worden thuis opgehaald en natuurlijk ook weer veilig thuisgebracht.

Voor het maandelijks ontvangen van het activiteitenprogramma wordt een bijdrage van € 15,- per jaar gevraagd.
Het aanbod van de activiteiten en uitstapjes is ook te lezen op onze website, klik hier voor het het activiteiten programma.

Vakantieweken

De BBD biedt enkele keren per jaar vakanties aan, eveneens met vervoer en begeleiding van onze medewerkers. Zij dragen zorg voor het van huis ophalen en weer thuisbrengen, verzorgen de maaltijden en organiseren leuke activiteiten tijdens de vakantie.

Veel ouderen en mindervaliden zijn al jaren de stad niet meer uit geweest en kunnen eigenlijk alleen door de hulp die wij bieden op vakantie. Het is juist tijdens deze vakanties dat nieuwe contacten gelegd worden die vaak blijvend zijn

We hebben vakantie gevierd op mooie vakantieparken in Oosterhout , Brouwershaven (Zeeland), Scherpenzeel (Gelderland), Leiwen (Duitsland aan de Moezel) en Westelbeers, Maar we zijn ook enkele keren naar een hotel in Valkenburg en de Ardennen geweest en we hebben bootreizen over de Rijn en Moezel gemaakt. Verder maken we soms driedaagse kerstreizen naar Oberhausen en Keulen.

Het Thuisdiner

Met het project Het Thuisdiner organiseert de BBD verschillende dineractiviteiten in de thuissituatie met als doel ouderen in contact te brengen met buurtgenoten.

Klik hier voor alle informatie.


pijl naar boven

 

"Mijn man en ik vinden het geweldig wat de BBD doet voor de wat oudere mensen die moeilijk ter been zijn. Voor ons betekent het heel veel, een fijne onderbreking van de dagelijkse ge´soleerde sleur.

Een hele dikke pluim voor alles wat u voor ons allemaal doet, het halen, vervoeren naar de prachtige reisdoelen, het weer thuisbrengen, in één woord fantastisch!

Dit maakt het leven toch iets aangenamer en dus nog de moeite waard. Wij hopen dan ook dat we er nog lang van kunnen genieten."

Met vriendelijke groeten,
R. v.d. Berg

divider

 

oudere vrouw met begeleidster