Het Thuisdiner

Het Thuisdiner is een initiatief van de stichting BBD met als doel ouderen in contact te brengen met buurtgenoten door middel van dineractiviteiten in de thuissituatie.
De BBD organiseert eenmalige activiteiten en eetgroepen die regelmatig bijeenkomen.

'Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel'

'Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel' is een activiteit waarbij Haagse burgers een oudere een plek aan tafel aanbieden, met als doel de contacten tussen burgers in wijken te vergroten.

Deze activiteit vindt jaarlijks plaats in de eerste week van oktober.

Iedereen die een oudere een etentje wil aanbieden, kan zich wenden tot de stichting BBD via telefoon 070 - 364 66 61 (ma t/m vr van 9.00 - 14.00 uur) of email info@bbddenhaag.nl (met vermelding van naam en telefoonnummer, waarna wij contact met u opnemen).

Bij deelname nemen wij eind augustus contact met u op om te overleggen welke dag uw voorkeur heeft. Daarna starten we met het matchen van de deelnemers en ontvangt u nadere informatie.

Ouderen die willen deelnemen, kunnen zich eveneens bij de BBD aanmelden.
Deze aktiviteit is gratis en voor alle ouderen wordt vervoer naar en van het gastadres georganiseerd. Deze vervoerslogistieke organisatie wordt mogelijk gemaakt met medewerking van Achttax, Taxibus Den Haag en vrijwilligers die verbonden zijn aan o.a. de Burenhulpcentrales.

Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel


In 2015 verleende Wieteke van Dort haar medewerking aan de activiteit 'Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel'.

Wieteke van Dort nodigt ouderen uit aan tafel

 


Op 2 december 2014 was op TV West een uitzending te zien over Cesar Zuiderwijk die in het kader van 'Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel' zijn oudere buurtgenoten verwelkomde en een biologische maaltijd voor hun kookte.

Dat het gezellig was bij Cesar Zuiderwijk bewijzen ook onderstaande foto's:

Oudere buurtgenoten eten bij Cesar Zuiderwijk

In de Zuidwesterkrant verscheen onderstaand artikel over deze activiteit.
(klik erop voor een vergroting)

artikel in de Zuidwesterkrant over Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel

Stichting Haagse Dingen maakte een film over het project 'Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel'. U kunt hem via onderstaande link bekijken

pijl naar boven

 


'Kook en eet mee met het Thuisdiner'

Mensen die het leuk vinden om wekelijks met drie andere buurtgenoten de maaltijd te nuttigen, nodigen wij van harte uit zich aan te melden.

flyer Het Thuisdiner

Werkwijze

Na aanmelding brengen wij u met nog drie andere deelnemers samen in een groep van vier personen, waarbij rekening wordt gehouden met de dagvoorkeur, dieetwensen, mobiliteit, toegankelijkheid van de woning en de afstand van elkaar.
Bij deze activiteit kookt elke deelnemer eenmaal in de vier weken voor drie gasten en schuift drie keer bij de anderen aan.
Bij de eerste dinerafspraak is een medewerker aanwezig om u aan elkaar voor te stellen. Daarna blijven de medewerkers van altijd beschikbaar voor het beantwoorden van uw vragen en wij nemen regelmatig contact op om te vernemen hoe 'Het thuisdiner' voor u verloopt.
Indien gewenst, kunt u altijd veranderen van groep.

Voor het bereiden van de maaltijd geldt een richtbedrag van € 5,- à € 6,- per persoon per keer, zodat alle deelnemers ongeveer evenveel uitgeven.

Ondersteuning

De stichting BBD biedt oudere deelnemers de eerste 8 weken gratis begeleid vervoer naar en van het gastadres, daarna tegen een vergoeding van € 8,- (€ 4,- voor Ooievaarspashouders).
Ouderen die hulp behoeven bij het boodschappen doen en het bereiden van de maaltijd, kunnen daarvoor eveneens een beroep doen op ondersteuning van de BBD.

Organisatie

De BBD registreert, stelt groepen samen en biedt ondersteuning aan hulpbehoevenden.
Daarnaast wordt regelmatig een boodschappenpakket verloot onder de samengestelde groepen.
De BBD hanteert daarvoor een lidmaatschap van € 15,- per jaar, maar ter introductie wordt het eerste jaar gratis aangeboden.

Informatie en aanmelden

Voor nadere informatie of aanmelden, kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur contact opnemen met de stichting BBD via telefoon 070 - 364 66 61 of een email sturen naar info@bbddenhaag.nl.

Wij wensen u alvast heel veel eetplezier en gezellige nieuwe contacten!

Het Thuisdiner wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Levi Lassen

Oranje Fonds

Fonds 1818

Skanfonds


In het Haags Nieuwsblad van 13 maart 2014 verscheen onderstaand artikel over Het Thuisdiner:

artikel Haags Nieuwsblad over Het Thuisdiner

pijl naar boven

 


Bijzonder Thuisafgehaald

Bijzonder Thuisafgehaald is een project dat u de mogelijkheid biedt een warme verse maaltijd aan huis bezorgd te krijgen die door een buurtgenoot is bereid.
Thuisafgehaald is een landelijke project, maar in Den Haag zijn op dit moment al enkele honderden thuiskoks aangesloten, die voor een paar euro een verse maaltijd aanbieden.

Thuisafgehaald werkt met een website, maar met de toevoeging van 'Bijzonder Thuisafgehaald' kunnen ouderen maaltijdwensen nu ook telefonisch kenbaar te maken.
U kunt hen vertellen wat u wenst, waarna zij op zoek gaan naar een thuiskok die de maaltijd vers bereid en aan huis bezorgt. Met de thuiskok maakt u vervolgens afspraken over wat u lekker vindt en welke dag(en) u uitkomt.

De BBD streeft naar een zo compleet mogelijk aanbod van maaltijden die door buurtgenoten worden bereid en is om die reden een samenwerkingsverband aangegaan met deze organisatie.
Voor nadere uitleg of informatie over het aanbod van de maaltijden, kunt u bellen met Bijzonder Thuisafgehaald, telefoon 06 – 83 44  71 97.
Zij helpen u graag!
Voor nadere informatie kunt u kijken op de website www.thuisafgehaald.nl.

thuis afgehaald

 

pijl naar boven

 

proosten bij het thuisdiner

 

divider