Dienstverlening

De BBD biedt begeleiding aan senioren die zich zonder deze hulp niet of nauwelijks buiten de deur kunnen begeven. De diensten zijn door de lage prijs ook toegankelijk voor minder draagkrachtigen. Op alle activiteiten binnen de Haagse regio is de Ooievaarspaskorting van toepassing.
* U kunt het activiteitenprogramma maandelijks thuis ontvangen, hiervoor wordt een bijdrage van € 19,50 per jaar gevraagd.
* U kunt het programma ook hier downloaden
programma augustus 2024
programma juli 2024

* Via de links hieronder kunt u ook alle geplande activiteiten vinden.

Boodschappenhulp

Klik hier voor meer informatie en het boodschappenprogramma

Het Zamen

Voor leuke activiteiten en gezellige contacten kunnen senioren bij ons terecht in complex Het Zamen aan de Esperantostraat 160.
Klik hier voor meer informatie en het programma Het Zamen

Gezamenlijke uitstapjes

Naast het doen van boodschappen bieden wij ook dagelijks uitstapjes aan met begeleiding en vervoer.
Klik hier voor meer informatie en het activiteitenprogramma

Vakantieweken

De BBD biedt enkele keren per jaar vakanties aan, eveneens met vervoer en begeleiding van onze medewerkers. Zij dragen zorg voor het van huis ophalen en weer thuisbrengen, verzorgen de maaltijden en organiseren leuke activiteiten tijdens de vakantie.

Veel ouderen en mindervaliden zijn al jaren de stad niet meer uit geweest en kunnen eigenlijk alleen door de hulp die wij bieden op vakantie. Het is juist tijdens deze vakanties dat nieuwe contacten gelegd worden die vaak blijvend zijn

We hebben vakantie gevierd op mooie vakantieparken in Oosterhout , Brouwershaven (Zeeland), Scherpenzeel (Gelderland), Leiwen (Duitsland aan de Moezel) en Westelbeers, Maar we zijn ook enkele keren naar een hotel in Valkenburg en de Ardennen geweest en we hebben bootreizen over de Rijn en Moezel gemaakt. Verder maken we soms driedaagse kerstreizen naar Oberhausen en Keulen.

Het Thuisdiner

Met het project Het Thuisdiner organiseert de BBD verschillende dineractiviteiten in de thuissituatie met als doel ouderen in contact te brengen met buurtgenoten.

Klik hier voor meer informatie over het Thuisdiner

Wijkbus

De stichting BBD beheert de wijkbussen Transvaal / Rustenburg / Oostbroek, Centrum en Schilderswijk.
Ouderen en mindervaliden die woonachtig zijn in dit gebied en behoefte hebben aan vervoer in hun wijk kunnen contact opnemen met de BBD via telefoon 070 - 364 66 61 of email info@bbddenhaag.nl.

Kosten bedragen € 1,50 per enkele rit, € 3,- voor een retourtje.


pijl naar boven

 

"Mijn man en ik vinden het geweldig wat de BBD doet voor de wat oudere mensen die moeilijk ter been zijn. Voor ons betekent het heel veel, een fijne onderbreking van de dagelijkse geïsoleerde sleur.

Een hele dikke pluim voor alles wat u voor ons allemaal doet, het halen, vervoeren naar de prachtige reisdoelen, het weer thuisbrengen, in één woord fantastisch!

Dit maakt het leven toch iets aangenamer en dus nog de moeite waard. Wij hopen dan ook dat we er nog lang van kunnen genieten."

Met vriendelijke groeten,
R. v.d. Berg

divider

 

oudere vrouw met begeleidster