Gezamenlijke uitstapjes

Naast het doen van boodschappen bieden wij ook dagelijks uitstapjes aan en maken tochten langs de mooiste plekken van Nederland. We bezoeken musea, dierentuinen en tuincentra,
gaan naar Kijkduin voor koffie met gebak, maken boottochten en rijden naar gezellige markten. Regelmatig gaan we ergens eten of bezoeken we evenementen... teveel om op te noemen.
Deelnemers worden altijd thuis opgehaald en ook weer veilig thuisgebracht.
Hieronder vindt u het programma voor de komende periode.
Vanaf de laatste woensdag van de maand kunt u zich telefonisch opgeven voor de activiteiten van de daaropvolgende maand.

Woensdag 15 mei
Kringloopmarathon (10.00 uur)
Vandaag doen we het eens anders, we treden buiten ons ‘Ooievaarsgebied’. Het wordt daarmee wat duurder, maar daar krijgt u wel wat voor terug! We gaan via een prachtige route over dijken en polderwegen naar Nieuwegein, Vianen en IJsselstein om vlak bij elkaar gelegen kringlopen te bezoeken. En dat zijn er veel!
BBD-prijs € 22,50 (inclusief lunchpakket)

Dinsdag 21 mei
Tocht Biesbosch (11.00 uur)
We hebben weer een prachtige route uitgestippeld met verrassende plekjes in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland.
BBD-prijs € 24,50 (inclusief lunchpakket)

Woensdag 22 mei
Rondje Geschiedenis Vlissingen (10.00 uur)
Via een mooie route door Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren gaan we naar Vlissingen dat door haar strategische ligging een belangrijke rol heeft gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. We gaan naar het Muzeeum, (voorzien van liften en een restaurant) waar we van alles kunnen leren over het leven op boten, de VOC en over het leven van Michiel de Ruyter die een groot deel van zijn leven op de plek van het huidige museum doorgebracht. De entree van het museum bedraagt € 15,- en dient apart te worden afgerekend (gratis met Museumjaarkaart of Vriendenloterij VIP-kaart) Op de terugweg nemen we nog een oorlam in een plaatselijke herberg…..
Ik zou zeggen monster aan bij de BBD!
BBD-prijs € 32,50
(inclusief lunchpakket en borrel, exclusief entree museum)

Zaterdag 25 mei
Rondje snuffelen in Delft (13.00 uur)
Vanmiddag gaan we lekker slenteren langs de vele gezellige kraampjes van de antiek- en brocantemarkt langs de grachten van de historische binnenstad van Delft. Aansluitend gaan we met zijn allen gezellig borrelen in een leuk café. Het eerste drankje en hapje zijn op kosten van de BBD. Hoera en proost!
BBD-prijs € 19,50 / Ooievaarspasprijs € 9,75

Maandag 27 mei
Pannenkoekenboerderij Meyendel (11.00 uur)
U wordt door de eigenaar getrakteerd op een overheerlijke pannenkoek met drankjes.
BBD-prijs: € 8,- / Ooievaarspasprijs: € 4,-
(inclusief pannenkoek of broodje naar keuze met 2 drankjes)

Dinsdag 28 mei
Vaartocht met ijsje (11.30 uur)
We varen een twee uur durend rondje door Poelzone, Monsterse Vaart en Gantel naar Poeldijk. Ter hoogte van de Poeldijkse vaart wordt u getrakteerd op een ijsje.
BBD-prijs € 25,- / Ooievaarspasprijs € 12,50
(inclusief vaartocht, ijsje)

Woensdag 29 mei
Winkelcentrum Zuidplein (11.00 uur)
Winkelcentrum Zuidplein is een groot overdekt winkelcentrum in Rotterdam-Zuid met 155 winkels.
BBD-prijs € 15,- / Ooievaarspasprijs € 7,50

Zaterdag 1 juni
Jaarmarkt Wateringen (11.00 uur)
Gezellige markt in het centrum van Wateringen met veel kraampjes en live muziek.
BBD-prijs € 9.50 / Ooievaarspasprijs € 4,75

Zondag 2 juni
Zonnetrein Schoorlse Duinen (11.00 uur)
Stap in de Zonnetrein en ontdek de bossen, heide en duinen van de Schoorlse Duinen in Noord-Holland. De chauffeur laat u de mooiste plekken en uitzichten zien. Een groene bijkomstigheid is dat de Zonnetrein deels op zonne-energie rijdt. De rit duurt ongeveer anderhalf uur.
BBD-prijs € 32,50 (inclusief rondrit en lunchpakket)

Maandag 3 juni
Vis kopen in Burgerveen (11.00 uur)
Bij palingrokerij Eveleens in Burgerveen kunt u de lekkerste paling kopen.
BBD-prijs € 15,-

Dinsdag 4 juni
Tocht Reeuwijkse Plassen (11.00 uur)
De Reeuwijkse plassen zijn dertien plassen tussen Bodegraven en Gouda, ten oosten van het dorp Reeuwijk. Ze zijn van elkaar gescheiden door smalle weggetjes. Over deze weggetjes gaan we een tocht maken en u krijgt een lunchpakket aangeboden.
BBD-prijs € 17,50 / Ooievaarspasprijs € 8,75
(inclusief lunchpakket)

Woensdag 5 juni
Rondje kringloop (11.00 uur)
Ja hoor, daar gaan we weer met alle ekstertjes! Tenminste drie kringlopen in de omgeving gaan we weer onveilig maken met onze rollators en wandelstokken.
BBD-prijs € 17,50 / Ooievaarspasprijs € 8,75
(inclusief lunchpakket)

Zondag 9 juni
Havenfeest in Middelburg (11.00 uur)
De haven van Middelburg ligt vol met prachtige historische schepen. Er is een marine roadshow, streetfood, braderie, markt en er zijn diverse optredens van koren.
BBD-prijs € 19,50

Maandag 10 juni
Tuincentrum de Driesprong (11.00 uur)
Dit mooie tuincentrum in Zoetermeer heeft een eigen stijl en verkoopt naast veel groen ook allerlei originele artikelen voor in de tuin en in huis.
BBD-prijs € 12,50 / Ooievaarspasprijs € 6,25

Dinsdag 11 juni
Veluws Zandsculpturenfestijn (10.00 uur)
We gaan de zandsculpturen in Garderen bewonderen, dit jaar is 'boeken' het thema. Loop door de grote zand-bibliotheek en bewonder de prachtige verhalen van kinderboeken, literatuur en sprookjes. Deze tentoonstelling is leuk en leerzaam en uniek in de wereld. Naast heel veel zandsculpturen zijn ook de houtsculpturen, miniaturen, diorama’s en zandtekeningen het bekijken waard!
BBD-prijs € 34,50 (inclusief entree)

Woensdag 12 juni
Tocht Zuid-Holland met ijsje (11.00 uur)
Vandaag maken we een mooie tocht door onze provincie richting Meerkerk waar u kunt genieten van zelfgemaakt ijs bij ijsboerderij Middelbroeck.
BBD-prijs € 15,- / € 7,50 (inclusief ijsje)

Zaterdag 15 juni
Vaartocht Kagerplassen (11.00 uur)
Vanuit Warmond maken we een vaartocht van anderhalf uur over de Kagerplassen met rederij van Hulst zodat u kunt u genieten van
dit prachtige natuurgebied.
BBD-prijs € 25,- / Ooievaarspasprijs € 12,50
(inclusief vaartocht)

Maandag 17 juni
Alpacaboerderij bij Middin (11.00 uur)
We zijn uitgenodigd bij Middin aan de Guntersteinweg waar zich een werk- en leerlocatie bevindt. Op deze plek is van alles te doen; er is een grote binnenruimte waar de papierschepperij is gevestigd en in de kas en in de (moes)tuin worden groenten, fruit en kruiden gekweekt. U wordt ontvangen met koffie, daarna krijgen we een rondleiding in de tuin en kunt u kennismaken met de drie alpaca’s die daar worden gehouden. Ook krijgt u een lunch aangeboden en tot slot kunt u een eigen kaart maken van handgeschept papier.
Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
BBD-prijs € 17,50 / Ooievaarspasprijs € 8,75
(inclusief koffie, lunch en kaart maken)

Eten in café New Jorissen (17.00 uur)
We zijn wederom uitgenodigd in dit gezellige café in de Heelsumstraat voor een heerlijke maaltijd.
De maaltijd kost € 12,50 (incl. 2 drankjes)
BBD-prijs € 12,50 / Ooievaarspasprijs € 6,25
(exclusief eten en drinken)

Dinsdag 18 juni
Vaartocht Biesbosch (10.00 uur)
Vanuit Drimmelen maken we een vaartocht van twee uur door het prachtige natuurgebied van de Biesbosch. De boot beschikt over een groot panoramadek en ook zijn er toiletten en een bar aanwezig. Tijdens de rondvaart zal de schipper het een en ander vertellen over het natuurgebied.
BBD-prijs € 34,50 (inclusief rondvaart)

Woensdag 19 juni
Rondje uiterwaarden (10.00 uur)
Vandaag gaan we op pad voor een dagje natuur, naar eigen inzicht te combineren met cultuur en geschiedenis, een nieuw concept. Na een mooie rit over de dijk langs de Merwede stappen we in vestingstad Gorinchem op de veerboot naar het mooie vestingstadje Woudrichem. Wie wil kan uitstappen bij Slot Loevestein of verderop bij Fort Vuren (onderdeel van de Hollandse Waterlinie). En als u gewoon rondjes wilt varen vanwege het prachtige uitzicht kan dat ook, want we varen allen met een dagkaart. Op de veerboot serveren we een heerlijke lunch met drankjes. Gorinchem zelf heeft een gezellig centrum en een wandelpad over de vestingwallen met kazematten en molens. Wat kan een mens nog meer wensen…
BBD-prijs € 32,50 (inclusief boottocht en lunch)

Zaterdag 22 juni
Vaartocht naar het Varend Corso (11.00 uur)
Met rederij de Gantel gaan we varen vanaf Monster langs ‘s-Gravenzande, door Poelwatering richting Naaldwijk. Hier gaan we vanaf het water het Varend Corso bekijken en sluiten we achter de boten aan om weer naar het beginpunt te varen. U kunt onderweg zwaaien naar de andere BBD-klanten en medewerkers die ergens aan de kant zitten.
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
BBD-prijs € 25,- / Ooievaarspasprijs € 12,50
(inclusief vaartocht en lunchpakket)

Varend Corso Westland (11.00 uur)
Vandaag en ook morgen nemen we de stoeltjes, tafels, gasstellen etc. weer mee om op een mooie locatie langs het water het varend corso te gaan bekijken. De boten zijn natuurlijk weer prachtig met bloemen versierd. Onze medewerkers gaan voor u ter plekke pannenkoeken bakken.
BBD-prijs € 17,50 / Ooievaarspasprijs € 8,75
(inclusief eten en drinken)

Zondag 23 juni
Varend Corso Midden Delfland (11.00 uur)
Zie hierboven maar dan in Midden Delfland
BBD-prijs € 17,50 / Ooievaarspasprijs € 8,75
(inclusief eten en drinken)

Maandag 24 juni
Pannenkoekenboerderij Meyendel (11.00 uur)
U wordt getrakteerd door de eigenaar, houd er echter rekening mee dat het even kan duren voordat u aan de beurt bent.
BBD-prijs: € 8,- / Ooievaarspasprijs: € 4,-
(inclusief pannenkoek of broodje naar keuze met 2 drankjes)

Dinsdag 25 juni
Van der Spek Zevenhuizen (10.00 uur)
Een verswinkel met groenten, fruit, aardappelen, koek en snoep. Verder vindt u er binnen- en buitenlandse kazen, een grote wijnafdeling en gekoelde producten zoals vlees.
In april was er veel belangstelling voor deze activiteit. Degenen die toen op de reservelijst stonden krijgen voorrang bij het opgeven.
BBD-prijs € 15,- / ooievaarspasprijs € 7,50

Woensdag 26 juni
Koffieconcert (10.00 uur)
In Podium Noord aan de Amethisthorst kunt u genieten van het talent van de studenten van het Koninklijk Conservatorium.
BBD-prijs € 15,- / Ooievaarspasprijs € 7,50
(inclusief entree, koffie / thee)

Alpacaboerderij bij Middin (11.00 uur)
We zijn uitgenodigd bij Middin aan de Guntersteinweg waar zich een werk- en leerlocatie bevindt. Op deze plek is van alles te doen; er is een grote binnenruimte waar de papierschepperij is gevestigd en in de kas en in de (moes)tuin worden groenten, fruit en kruiden gekweekt. U wordt ontvangen met koffie, daarna krijgen we een rondleiding in de tuin en kunt u kennismaken met de drie alpaca’s die daar worden gehouden. Ook krijgt u een lunch aangeboden en tot slot kunt u een eigen kaart maken van handgeschept papier.
Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
BBD-prijs € 17,50 / Ooievaarspasprijs € 8,75
(inclusief koffie, lunch en kaart maken)

Zaterdag 29 juni
Safaripark Beekse Bergen (10.30 uur)
In dit safaripark worden ca. 100 diersoorten gehouden, variërend van kleine zoogdieren tot grote vogels. Op de uitgestrekte open vlaktes bevinden zich zebra’s, giraffen en struisvogels, ook ziet u leeuwen, olifanten, neushoorns en jachtluipaarden. We maken de tocht door het park met de BBD-bussen en houden halverwege een stop om iets te eten of drinken.
De entree bedraagt € 29,50 en dient apart te worden afgerekend.
BBD-prijs € 27,50
(exclusief entree, inclusief lunchpakket)


pijl naar boven

tekening uitstapje met begeleiding naar de dierentuin

 

 

hulp bij het uitstappen

 

"Als ik BBD zeg, dan denk ik aan al die leuke tochtjes die ik en met mij nog vele andere mensen gemaakt hebben met de welbekende busjes.

We reden door oude stadjes zoals Brielle, Oudewater, Delft en nog veel meer.
Ook genoten we van de heerlijke boottochten en evenementen zoals kaarsen maken, de tingieterij, tasjesmuseum kaasboerderij enz.

Hoe zouden wij daar in
's hemelsnaam naar toe kunnen zonder de BBD?
Met openbaar vervoer lukt ons dat niet meer want dan missen we toch heel erg onze chauffeurs en begeleiders die altijd klaar staan om ons te helpen."

Mevr. de Pauw

divider