Gezamenlijke uitstapjes

Naast het doen van boodschappen bieden wij ook dagelijks uitstapjes aan en maken tochten langs de mooiste plekken van Nederland. We bezoeken musea, dierentuinen en tuincentra,
gaan naar Kijkduin voor koffie met gebak, maken boottochten en rijden naar gezellige markten. Regelmatig gaan we ergens eten of bezoeken we evenementen... teveel om op te noemen.
Deelnemers worden altijd thuis opgehaald en ook weer veilig thuisgebracht.
Hieronder vindt u het programma voor de komende periode.
Vanaf de laatste woensdag van de maand kunt u zich telefonisch opgeven voor de activiteiten van de daaropvolgende maand.

zaterdag 3 december
Rondje boulevard met vis (13.00 uur)
Na het ophalen drinken we eerst koffie in onze activiteitenruimte, daarna rijden we langs de boulevard van Scheveningen en we sluiten af met een lekker visje aldaar.
BBD-prijs: € 12,50 / Ooievaarspasprijs: € 6,25
(exclusief consumpties)

zondag 4 december
Historisch museum Brielle (11.00 uur)
Dit historisch museum is voor een deel gevestigd in de 2 monumentale gebouwen achter het stadhuis van Brielle: de voormalige stadsgevangenis en de waag, beiden gebouwd in 1623. Om een eerlijke handel te bevorderen, werden handelaren verplicht om hun producten in de stadswaag te laten wegen. De stad hief een soort belasting op het wegen, wat een bron voor inkomsten voor de stad vormde. De stadsgevangenis bevatte drie cellen en een gijzelkamer, in de cellen hebben diverse gevangenen hun sporen achtergelaten in de vorm van initialen, data en tekeningen.
Vooraf drinken we (hoe toepasselijk) een bakje koffie in het restaurant de Hoofdwacht; de voormalige verzamelruimte van de stadswacht. Na afloop maken we nog een prachtige rondrit door het vestingstadje zelf.
De entree bedraagt € 5,- en dient apart te worden afgerekend, met een museumjaarkaart is de entree gratis.
BBD-prijs € 19.50 / Ooievaarspasprijs € 9,75
(exclusief entree museum)

dinsdag 6 december
Kerstshow in de Driesprong (10.00 uur)
In de aanloop naar kerst wordt dit bekende tuincentrum in Zoetermeer omgetoverd tot een sfeervol kerstparadijs. U kunt op de kerstshow genieten van de gezelligheid en inspiratie opdoen voor het versieren van uw eigen huis en tuin.
BBD-prijs: € 15,- / Ooievaarspasprijs: € 7,50

woensdag 7 december
Kerstlunch en kerstkaarten maken bij PostNL (12.00 uur)
Vandaag opent PostNL haar deuren voor de BBD. Men kent PostNL natuurlijk van de oranje bezorgers op de fiets of in de bus door de straten, aangezien zij al meer dan 220 jaar post bezorgen in Nederland. Het hoofdkantoor van PostNL zit al lang in Den Haag en zij vinden het belangrijk om wat terug te doen voor de stad. Daarom nodigen zij u graag uit om de decembermaand nóg wat gezelliger te maken!
U wordt welkom geheten op het hoofdkantoor waar begonnen wordt met een korte presentatie, gevolgd door een kerstlunch (met uitzicht over heel Den Haag) waarna u kerstkaarten gaat versieren. Deze kunnen mee naar huis genomen worden of kunnen zij voor u versturen! Het evenement wordt georganiseerd door 'Young PostNL', de jongerenvereniging van PostNL. Ieder van u zal worden gekoppeld aan een ‘jonge’ medewerker die graag een praatje maakt, mee luncht, en meehelpt met het versieren van de kerstkaart.
BBD-prijs € 8,- / Ooievaarspasprijs € 4,-
(inclusief gratis lunch en kerstkaarten maken)

vrijdag 9 december
Dansen naar de kerst toe (15.00)
Een gezellig evenement op de Schaapweg met live-optredens, drankjes en een diner. Deze activiteit wordt u aangeboden door Willem van Ettinger.
BBD-prijs € 8,- / Ooievaarspasprijs € 4,-
(inclusief diner en drankjes)

zaterdag 10 december
Lichtjestocht (18.30 uur)
U wordt in onze activiteitenruimte ontvangen met koffie / thee met gebak, waarna we een rondrit gaan maken langs de verlichte
straten van Den Haag.
BBD-prijs € 15,- / Ooievaarspasprijs € 7,50
(inclusief koffie / thee met gebak)

zondag 11 december
Rijksmuseum van oudheden (11.00 uur)
Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden brengt oudheid en archeologie tot leven. Objecten als een complete Egyptische tempel nemen je mee naar het oude Egypte. Ontdek ook de prehistorie, Romeinse tijd en de Middeleeuwen.
De entree bedraagt € 14,- en dient apart te worden afgerekend. Met een museumjaarkaart is dit gratis.
BBD-prijs € 19,50 / Ooievaarspasprijs € 9,75
(exclusief entree)

maandag 12 december
Lichtjestocht (18.30 uur)
U wordt in onze activiteitenruimte ontvangen met koffie of thee met gebak, waarna we een rondrit gaan maken langs de verlichte straten van Den Haag.
BBD-prijs € 15,- / Ooievaarspasprijs € 7,50
(inclusief koffie / thee met gebak)

dinsdag 13 december
Ooievaarspasdagtocht: Kerstmarkt in Duiven met diner (11.00 uur)
Na het ophalen wordt u naar onze activiteitenruimte gebracht waar u wordt ontvangen met koffie of thee met gebak. Hierna vertrekken we richting Duiven (Gelderland) waar de Intratuin is omgetoverd tot de grootste kerstshow van Europa. Na dit bezoek gaan we naar restaurant Eten en Zo in Zoetermeer, waar u tweeënhalf uur lang onbeperkt kunt eten en drinken.
Voor deze activiteit kon men zich vanaf 7 november j.l. opgeven via de ooievaarspas nieuwsbrief.
Ooievaarspasprijs € 10,-
(inclusief vervoer, kerstmarktbezoek en diner)

woensdag 14 december
Rondje kringloop (11.00)
Daar gaan we weer. We maken een toertje zodat we kunnen scharrelen door drie verschillende kringloopwinkels.
BBD-prijs € 18,50 / Ooievaarspasprijs € 9,25
(inclusief lunchpakket)

vrijdag 16 december
ADO Den Haag - Top Oss (19.00 uur)
In samenwerking met stichting de Grijze Reigâh's gaan we vandaag naar het stadion van ADO voor de wedstrijd tegen Top Oss.
BBD-prijs: € 25,- / Ooievaarspasprijs: € 12,50
(inclusief entree, drankje en hapjes)

zaterdag 17 december
Ooievaarspasdagtocht: Kerstbingo met diner (14.00 uur)
Na het ophalen wordt u naar onze gezellige activiteitenruimte gebracht waar u wordt ontvangen met koffie / thee met gebak. We gaan 6 rondes bingo spelen, waarmee u leuke prijzen kunt winnen. In de pauze krijgt u een drankje aangeboden.
Na de bingo rond 16.00 uur vertrekken we naar restaurant Eten en Zo in Zoetermeer, waar u tweeënhalf uur lang onbeperkt kunt eten en drinken.
Voor deze activiteit kon men zich vanaf 7 novem-
ber opgeven via de ooievaarspas nieuwsbrief.
Ooievaarspasprijs € 10,-
(inclusief vervoer, bingo en diner)

maandag 19 december
Pannenkoekenboerderij Meyendel (11.00 uur)
De eigenaar van boerderij Meyendel trakteert de deelnemers van de BBD op een gratis pannenkoek met drankjes!
BBD-prijs: € 8,- / Ooievaarspasprijs: € 4,-
(inclusief pannenkoek of broodje naar keuze met twee drankjes)

woensdag 21 december
Royal Christmas Fair (12.00 uur)
100 Gezellige kersthuisjes op het Lange Voorhoutvol ambachtelijke producten, lekkernijen en de mooiste kerstspullen. Naast de sfeervolle aankleding met vuurtjes en veel licht zijn er kerstacteurs, (kinder)koren, de enige echte Kerstman, culturele activiteiten en voorstellingen!
BBD-prijs € 12,50 / Ooievaarspasprijs € 6,25

dinsdag 27 december
Amazing Oriental Den Haag (10.00 uur)
We gaan naar Ypenburg voor de lekkerste producten van Amazing Oriental; de grootste Aziatische supermarktketen in Nederland. In het restaurant kunt u daarnaast terecht voor lekkere hapjes en drankjes.
BBD-prijs: € 8,- / Ooievaarspasprijs: € 4,-


pijl naar boven

tekening uitstapje met begeleiding naar de dierentuin

 

 

hulp bij het uitstappen

 

"Als ik BBD zeg, dan denk ik aan al die leuke tochtjes die ik en met mij nog vele andere mensen gemaakt hebben met de welbekende busjes.

We reden door oude stadjes zoals Brielle, Oudewater, Delft en nog veel meer.
Ook genoten we van de heerlijke boottochten en evenementen zoals kaarsen maken, de tingieterij, tasjesmuseum kaasboerderij enz.

Hoe zouden wij daar in
's hemelsnaam naar toe kunnen zonder de BBD?
Met openbaar vervoer lukt ons dat niet meer want dan missen we toch heel erg onze chauffeurs en begeleiders die altijd klaar staan om ons te helpen."

Mevr. de Pauw

divider