Gezamenlijke uitstapjes

Naast het doen van boodschappen bieden wij ook dagelijks uitstapjes aan en maken tochten langs de mooiste plekken van Nederland. We bezoeken musea, dierentuinen en tuincentra,
gaan naar Kijkduin voor koffie met gebak, maken boottochten en rijden naar gezellige markten. Regelmatig gaan we ergens eten of bezoeken we evenementen... teveel om op te noemen.
Deelnemers worden altijd thuis opgehaald en ook weer veilig thuisgebracht.
Hieronder vindt u het programma voor de komende periode.
Vanaf de laatste woensdag van de maand kunt u zich telefonisch opgeven voor de activiteiten van de daaropvolgende maand.

Zaterdag 15 juni
Vaartocht Kagerplassen (11.00 uur)
Vanuit Warmond maken we een vaartocht van anderhalf uur over de Kagerplassen met rederij van Hulst zodat u kunt u genieten van
dit prachtige natuurgebied.
BBD-prijs € 25,- / Ooievaarspasprijs € 12,50
(inclusief vaartocht)

Maandag 17 juni
Alpacaboerderij bij Middin (11.00 uur)
We zijn uitgenodigd bij Middin aan de Guntersteinweg waar zich een werk- en leerlocatie bevindt. Op deze plek is van alles te doen; er is een grote binnenruimte waar de papierschepperij is gevestigd en in de kas en in de (moes)tuin worden groenten, fruit en kruiden gekweekt. U wordt ontvangen met koffie, daarna krijgen we een rondleiding in de tuin en kunt u kennismaken met de drie alpaca’s die daar worden gehouden. Ook krijgt u een lunch aangeboden en tot slot kunt u een eigen kaart maken van handgeschept papier.
Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
BBD-prijs € 17,50 / Ooievaarspasprijs € 8,75
(inclusief koffie, lunch en kaart maken)

Eten in café New Jorissen (17.00 uur)
We zijn wederom uitgenodigd in dit gezellige café in de Heelsumstraat voor een heerlijke maaltijd.
De maaltijd kost € 12,50 (incl. 2 drankjes)
BBD-prijs € 12,50 / Ooievaarspasprijs € 6,25
(exclusief eten en drinken)

Dinsdag 18 juni
Vaartocht Biesbosch (10.00 uur)
Vanuit Drimmelen maken we een vaartocht van twee uur door het prachtige natuurgebied van de Biesbosch. De boot beschikt over een groot panoramadek en ook zijn er toiletten en een bar aanwezig. Tijdens de rondvaart zal de schipper het een en ander vertellen over het natuurgebied.
BBD-prijs € 34,50 (inclusief rondvaart)

Woensdag 19 juni
Rondje uiterwaarden (10.00 uur)
Vandaag gaan we op pad voor een dagje natuur, naar eigen inzicht te combineren met cultuur en geschiedenis, een nieuw concept. Na een mooie rit over de dijk langs de Merwede stappen we in vestingstad Gorinchem op de veerboot naar het mooie vestingstadje Woudrichem. Wie wil kan uitstappen bij Slot Loevestein of verderop bij Fort Vuren (onderdeel van de Hollandse Waterlinie). En als u gewoon rondjes wilt varen vanwege het prachtige uitzicht kan dat ook, want we varen allen met een dagkaart. Op de veerboot serveren we een heerlijke lunch met drankjes. Gorinchem zelf heeft een gezellig centrum en een wandelpad over de vestingwallen met kazematten en molens. Wat kan een mens nog meer wensen…
BBD-prijs € 32,50 (inclusief boottocht en lunch)

Zaterdag 22 juni
Vaartocht naar het Varend Corso (11.00 uur)
Met rederij de Gantel gaan we varen vanaf Monster langs ‘s-Gravenzande, door Poelwatering richting Naaldwijk. Hier gaan we vanaf het water het Varend Corso bekijken en sluiten we achter de boten aan om weer naar het beginpunt te varen. U kunt onderweg zwaaien naar de andere BBD-klanten en medewerkers die ergens aan de kant zitten.
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
BBD-prijs € 25,- / Ooievaarspasprijs € 12,50
(inclusief vaartocht en lunchpakket)

Varend Corso Westland (11.00 uur)
Vandaag en ook morgen nemen we de stoeltjes, tafels, gasstellen etc. weer mee om op een mooie locatie langs het water het varend corso te gaan bekijken. De boten zijn natuurlijk weer prachtig met bloemen versierd. Onze medewerkers gaan voor u ter plekke pannenkoeken bakken.
BBD-prijs € 17,50 / Ooievaarspasprijs € 8,75
(inclusief eten en drinken)

Zondag 23 juni
Varend Corso Midden Delfland (11.00 uur)
Zie hierboven maar dan in Midden Delfland
BBD-prijs € 17,50 / Ooievaarspasprijs € 8,75
(inclusief eten en drinken)

Maandag 24 juni
Pannenkoekenboerderij Meyendel (11.00 uur)
U wordt getrakteerd door de eigenaar, houd er echter rekening mee dat het even kan duren voordat u aan de beurt bent.
BBD-prijs: € 8,- / Ooievaarspasprijs: € 4,-
(inclusief pannenkoek of broodje naar keuze met 2 drankjes)

Dinsdag 25 juni
Van der Spek Zevenhuizen (10.00 uur)
Een verswinkel met groenten, fruit, aardappelen, koek en snoep. Verder vindt u er binnen- en buitenlandse kazen, een grote wijnafdeling en gekoelde producten zoals vlees.
In april was er veel belangstelling voor deze activiteit. Degenen die toen op de reservelijst stonden krijgen voorrang bij het opgeven.
BBD-prijs € 15,- / ooievaarspasprijs € 7,50

Woensdag 26 juni
Koffieconcert (10.00 uur)
In Podium Noord aan de Amethisthorst kunt u genieten van het talent van de studenten van het Koninklijk Conservatorium.
BBD-prijs € 15,- / Ooievaarspasprijs € 7,50
(inclusief entree, koffie / thee)

Alpacaboerderij bij Middin (11.00 uur)
We zijn uitgenodigd bij Middin aan de Guntersteinweg waar zich een werk- en leerlocatie bevindt. Op deze plek is van alles te doen; er is een grote binnenruimte waar de papierschepperij is gevestigd en in de kas en in de (moes)tuin worden groenten, fruit en kruiden gekweekt. U wordt ontvangen met koffie, daarna krijgen we een rondleiding in de tuin en kunt u kennismaken met de drie alpaca’s die daar worden gehouden. Ook krijgt u een lunch aangeboden en tot slot kunt u een eigen kaart maken van handgeschept papier.
Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
BBD-prijs € 17,50 / Ooievaarspasprijs € 8,75
(inclusief koffie, lunch en kaart maken)

Zaterdag 29 juni
Safaripark Beekse Bergen (10.30 uur)
In dit safaripark worden ca. 100 diersoorten gehouden, variërend van kleine zoogdieren tot grote vogels. Op de uitgestrekte open vlaktes bevinden zich zebra’s, giraffen en struisvogels, ook ziet u leeuwen, olifanten, neushoorns en jachtluipaarden. We maken de tocht door het park met de BBD-bussen en houden halverwege een stop om iets te eten of drinken.
De entree bedraagt € 29,50 en dient apart te worden afgerekend.
BBD-prijs € 27,50
(exclusief entree, inclusief lunchpakket)

Maandag 1 juli
Vliegtuigspotten Schiphol (11.00 uur)
We zoeken een mooie spottersplek zodat we van dichtbij een fantastisch uitzicht op de starts en landingen van de vliegtuigen hebben. Het is extra leuk om een verrekijker mee te nemen.
U krijgt een lunchpakket aangeboden.
BBD-prijs € 17,50 (inclusief lunchpakket)

Dinsdag 2 juli
Betuwe kersentocht (11.00 uur)
Tijdens de Kersentocht weet je het meteen: dit is waarom de Betuwe dé fruittuin van Nederland wordt genoemd. Onderweg kunt u proeven van de heerlijke verse kersen die verkocht worden in stalletjes langs de weg.
BBD-prijs € 24,50 (inclusief lunchpakket)

Woensdag 3 juli
Rondje Goeree-Overflakkee (11.00 uur)
Vandaag bezoeken we een door ons nog vrijwel onontdekt stukje Nederland, Goeree-Overflakkee. Van de naam word je al vrolijk! Via een prachtige tocht reizen we van Oude-Tonge naar Middelharnis om te eindigen in het pittoreske Goedereede. Een harinkje gaan we happen in Stad aan het Haringvliet, in Middelharnis bezoeken we de plaatselijke weekmarkt en de afsluitende borrel doen we in een 17e eeuws restaurantje in Goedereede, een stadje met een prachtige geschiedenis waar u in onze activiteitenruimte nog wat extra informatie over krijgt.
BBD-prijs € 32,50 (inclusief lunchpakket, haring en afsluitende borrel)

Zaterdag 6 juli
Zuiderzeemuseum (10.00 uur)
Dit museum in Enkhuizen brengt de verhalen tot leven van de mensen die hier vroeger woonden. Beleef het dagelijkse leven voordat de Afsluitdijk in 1932 de Zuiderzee veranderde in het IJsselmeer. De entree bedraagt € 19,50 en dient apart te worden afgerekend. Met een museumjaarkaart of met een Vriendenloterij VIP-Kaart is de entree gratis.
BBD-prijs € 24,50 (inclusief lunchpakket)

Zondag 7 juli
De Bazaar in Beverwijk (11.00 uur)
De Bazaar is een winkelgebied met 1200 boetiekjes, kramen, outlets en horeca uit alle delen van de wereld, waar je kunt rondwandelen, een terrasje kunt pakken en kunt shoppen.
BBD-prijs € 22,50

Maandag 8 juli
12-uurtje Zevenbergsche Hoek (10.30 uur)
We starten de dag met een 12-uurtje in restaurant De Gouden Leeuw in Zevenbergsche Hoek waar u voor een klein bedrag (vanaf € 8,50) een lekkere lunchmaaltijd kunt nuttigen. Na de maaltijd maken we een mooie tocht .
BBD-prijs € 17,50
(exclusief maaltijd en consumpties)

Dinsdag 9 juli
Het Aardbeienterras (11.00 uur)
We gaan naar de boerderij van de familie Bastiaansen in het mooie buitengebeid van Rijsbergen in Brabant waar de gezonde rode vrucht met veel passie en biologisch verantwoord geteeld wordt. In het winkeltje kunt u aardbeien kopen.
BBD-prijs € 29,50 (inclusief rondleiding, 2 keer koffie / thee en een wafel met aardbeien)

Woensdag 10 juli
Rondje Romeinen (10.00 uur)
Het wordt een lange rit maar dan krijg je ook wat! We gaan op weg naar Xanten even over de grens bij Nijmegen. Dit prachtige middeleeuwse plaatsje ligt aan de limes, de noordelijke grens van het oude Romeinse rijk die parallel liep aan de loop van de Rijn. Er is een openluchtmuseum met de restanten van de oude Romeinse leger- en handelsplaats, een amfitheater, tempel en expositie van de gevonden voorwerpen. U kijkt uw ogen uit! U kunt er voor kiezen het oude stadje te bezoeken of het museum (dit ligt wel op een heel groot terrein, dus u moet goed ter been zijn).
Op de terugweg rijden we een prachtige route langs de Rijn naar Pannerden waar we iemand bezoeken die zelf de mooiste Romeinse bodemvondsten heeft opgegraven. We sluiten de dag af met een drankje. Het wordt weer een mooie dag!
BBD-prijs € 39,50 (incl. lunchpakket en afsluitend drankje, excl. eventueel entree museum van € 9,-).

Zaterdag 13 juli
Braderie 's-Gravenzande (12.00 uur)
Hier treft u diverse kraampjes met de lekkerste hapjes en allerlei koopjes. Verder zijn er feestelijke bandjes die u vanaf de diverse terrassen kunt bekijken en beluisteren.
BBD-prijs € 12,50 / Ooievaarspasprijs € 6,25

Zondag 14 juli
Betuwe kersentocht (11.00 uur)
We rijden over rustige polderwegen door mooie landschappen en pittoreske dorpjes en natuurlijk langs heel veel kersenboomgaarden in deze fruittuin van Nederland.
BBD-prijs € 24,50 (inclusief lunchpakket)

Dinsdag 16 juli
Rondje Kringloop (11.00 uur)
Het wordt weer een mooie dag voor onze eksters. We bezoeken drie leuke kringlopen in de omgeving en nemen een lunchpakketje mee.
BBD-prijs € 17,50 / Ooievaarspasprijs € 8,75
(inclusief lunchpakket)

Woensdag 17 juli
Rondje Dordrecht (11.00 uur)
Vandaag gaan we weer op pad met de waterbus om eens lekker uit te waaien. We varen vanuit Rotterdam naar eindpunt Dordrecht. Daar zullen we, na een drankje op de kade, met de busjes worden rondgeleid door de stad om een bezoek te brengen aan de plaatselijke Onze Lieve Vrouwekerk, een prachtige kerk met een heel bijzondere geschiedenis, waarover u alles wordt verteld via de inbegrepen audiotour.
BBD-prijs € 34,50 (inclusief lunchpakket, waterbus en drankje, excl. entree voor de kerk van € 4,-)

Zondag 21 juli
Rien Poortvlietmuseum (10.00 uur)
Via de veerpont komen we aan op het eiland Tiengemeten waar het Rien Poortvlietmuseum en het landbouwmuseum zijn gevestigd. Weinig schilders konden het boerenleven en de natuur zo treffend en indringend schilderen als Poortvliet. De landbouwwerktuigen, de trekpaarden, boerderijen en akkers buiten in de Oude Polder, je ziet ze allemaal terug op zijn schilderijen en tekeningen. Verder zijn in het museum natuurlijk ook de originelen te zien van Poortvliets beroemde illustraties voor de Kabouter-reeks en andere (kinder)boeken.
BBD-prijs € 29,50 (inclusief lunchpakket, veerpont en entree beide musea)

Maandag 22 juli
Eten in café New Jorissen (17.00 uur)
We zijn weer uitgenodigd in dit gezellige café in de Heelsumstraat in Den Haag voor een heerlijke maaltijd. De prijs is € 12,50 (inclusief 2 drankjes).
BBD-prijs € 12,50 / Ooievaarspasprijs € 6,25
(exclusief eten en drinken)

Dinsdag 23 juli
Boerderij de Weistaar (11.00 uur)
We gaan naar Maarsbergen in de provincie Utrecht om een bezoek te brengen aan de Weistaar, een kaas- en botermuseum, restaurant en landwinkel waar u verschillende soorten kaas en ontbijtproducten kunt kopen. U krijgt van ons een kopje koffie aangeboden.
BBD-prijs € 24,50 (inclusief koffie)

Woensdag 24 juli
Vaartocht met ijsje (12.00 uur)
We varen met rederij de Gantel een tweeënhalf uur durend rondje waarbij we o.a. door Poeldijk komen. Ter hoogte van de Poeldijkse vaart wordt u getrakteerd op een ijsje.
BBD-prijs € 25,- / Ooievaarspasprijs € 12,50
(inclusief vaartocht, ijsje)

Zaterdag 27 juli
Ooievaarspasdagtocht: Bingoboot (10.30 uur)
Deze activiteit is alleen voor ooievaarspashouders. Via de ooievaarspasnieuwsbrief zijn de houders al geïnformeerd en konden ze
zich al opgeven.
Ooievaarspasprijs € 10,-

Maandag 29 juli
Groene Harttocht (11.00 uur)
U maakt een mooie tocht door het landschap van het Groene Hart langs plaatsen als Reeuwijk, Gouda en Bodegraven en krijgt een lunchpakket aangeboden.
BBD-prijs € 17,50 / Ooievaarspasprijs € 8,75
(inclusief lunchpakket)

Dinsdag 30 juli
BBD-Picknick (11.00 uur)
We nemen de stoeltjes en tafels mee voor een gezellige picknick op een mooie locatie in de omgeving. Als het weer niet mooi genoeg is maken we een leuke tocht en nemen we lunch-pakketten mee.
BBD-prijs € 17,50 / Ooievaarspasprijs € 8,75
(inclusief picknick of lunchpakket)

Woensdag 31 juli
Blijdorp (11.00 uur)
Vandaag lekker apies kijken in de dierentuin waar alle dieren blij zijn behalve de krokodillen (maar hun tranen zijn bedrog) en de ijsberen die ijsberen. Alles vrolijk kleurig: de flamingo’s zijn lekker roze en de panda’s zwart wit, maar dat wist u al. Wij gaan fijn scharrelen door de beestenboel en maken er een mooi dagje van. De entree bij de kassa bedraagt € 27,50 en met vertoon van uw ooievaarspas bedraagt de entree € 13,75
BBD-prijs € 19,50 / Ooievaarspasprijs € 9,75
(exclusief entree)


pijl naar boven

tekening uitstapje met begeleiding naar de dierentuin

 

 

hulp bij het uitstappen

 

"Als ik BBD zeg, dan denk ik aan al die leuke tochtjes die ik en met mij nog vele andere mensen gemaakt hebben met de welbekende busjes.

We reden door oude stadjes zoals Brielle, Oudewater, Delft en nog veel meer.
Ook genoten we van de heerlijke boottochten en evenementen zoals kaarsen maken, de tingieterij, tasjesmuseum kaasboerderij enz.

Hoe zouden wij daar in
's hemelsnaam naar toe kunnen zonder de BBD?
Met openbaar vervoer lukt ons dat niet meer want dan missen we toch heel erg onze chauffeurs en begeleiders die altijd klaar staan om ons te helpen."

Mevr. de Pauw

divider